namaste_banner_massage

Wat is sportmassage

Iedereen die regelmatig sport, zowel de recreatieve sporter als degene die sport op een hoger niveau, kan veel baat vinden bij sportmassage. Dit kan ter voorkoming van blessures of voor de verhoging van de flexibiliteit. Net als andere massages werkt deze ook zeer ontspannend.
Bij regelmatige toepassing van sportmassage zal je niet alleen de spieren soepel houden maar ook de doorbloeding stimuleren, de lymfedrainage verbeteren en de afvoer van melkzuur versnellen.

Massage en training
Een regelmatige massage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Het houdt mensen met diverse activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen,… fysiek en mentaal gezond. Hun prestaties worden beter doordat hun spieren flexibeler worden en ze ondervinden minder nadelige gevolgen van de trainingen zoals stijfheid en spierpijn. Mensen die regelmatig een sportmassage ondergaan zullen merken dat hun kracht, snelheid en flexibiliteit toeneemt en dat ze sneller herstellen.

Prestaties verbeteren
Sportmassage kan zowel voor als na het sporten. Een combinatie van sportmassage en strekoefeningen bereiden het lichaam voor op het sporten en verminderen de spierspanning na afloop. Ook yoga (yin) kan de flexibiliteit en de mentale kracht verhogen!

Voetmassage
Een relaxerende voetmassage heeft een positief effect op het hele lichaam. Door de voetmassage wordt het lichaam tot rust gebracht. Doordat het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt, komen er afvalstoffen vrij die in onze organen vast zaten.