namaste_namaste_banner

Namasté is een groet en mudra. Het woord heeft zijn oorsprong in het sanskriet “nam” (buigen) en betekent “ik buig voor jou”. Namasté is in India, maar ook in verschillende andere Aziatische landen, een gebruikelijk hindoeïstisch gebaar om te groeten en respect te tonen. Hierbij worden de handen tegen elkaar geduwd, de handpalmen raken elkaar, de vingers wijzen naar boven en zijn iets richting het hoofd gebogen. Hierbij wordt vaak een lichte buiging gemaakt. Bij het gebaar wordt vaak “namasté” gezegd.

In de yoga heeft de namasté mudra, ook wel het respectgebaar, de symbolische betekenis van “ik buig naar de godheid in jou”.

Het staat symbool voor respect.
“De ziel in mij, groet de ziel in jou”.

Johan Adams is van opleiding verpleegkundige en werkte gedurende 15 jaar als zelfstandig verpleegkundige in de thuiszorg.

“Ik voelde reeds van in het begin dat werk in dienstbaarheid mij vreugde gaf! Een vriendelijk woord, een lach, een traan, … simpelweg vreugde en verdriet delen met anderen! Niettegenstaande de vreugde die het werk in dienstbaarheid mij gaf, was ik toch sterk opzoek naar mezelf, innerlijke rust, vertrouwen, hartsverbinding, mijn levenspad!

Mijn eerste weg was een opleiding tot (sport)masseur en sportverzorger. Heel boeiend. Daar leerde ik hoe het voelt om aan te raken en aangeraakt te worden. Daarna volgde ik de volledige opleiding tot shiatsu-therapeut. Een cadeau voor mezelf! Een ware openbaring, het leerde me mijn eigen kracht te herontdekken en middelen (yoga, voeding, ademhaling) om mijn levenskracht te versterken en te harmoniseren. Deze holistische visie gaf mij ook het inzicht dat het benaderen van de mens in zijn totaliteit dé weg is naar een vreugdevol en gezond leven!

Mijn intentie is mensen liefdevol begeleiden en inzicht geven in zichzelf zodat ze gelukkig in het leven kunnen staan.”